Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

“ O femeie are tenul pe care il merita!“¯- Gabrielle Bonheur

Va rog, nu incetati niciodata sa va respectati! Cei de langa noi ne vad asa cum ii lasam noi sa ne vada!

 




Nigella damascena

                                                                  

Este denumirea stiintifica a ceea ce pe la noi se cheama cernusca, borza, morarita, chimen negru sau chica voinicului, iar prin alte parti Love in a mist sau Devil in the Bush. Nigela sau chimenul negru este intai de toate o planta ornamentala anuala foarte frumoasa, cel mai adesea cu flori in nuante de albastru pana la alb. Este cunoscuta de foarte mult timp (se mentioneaza in Vechiul Testament) si este raspandita in toata lumea. Calitatile ei au facut-o, deopotriva medicament si condiment, cand vorbim despre seminte (in Egipt este cunoscuta ca “samanta binecuvantata“¯).


Uleiul extras din seminte contine acizi grasi esentiali, uleiuri volatile, antioxidanti, ceea ce recomanda uleiul de chimen negru ca expectorant, antiseptic in afectiuni respiratorii si digestive. In cosmetica este apreciat pentru efectul calmant si regenerant, mai ales in cazul pielii uscate si sensibile.
L-ati intainit in retetele de gel de dus dupa plaja si sampon antimatreata. Din informarea mea, il puteti cumpara, ca produs bio, de la Charme d Orient si www.biovitalis.ro(Stix).

                                                 

Comentariu trimis de :
Roxana
Cred ca este o diferenta intre nigella damascena si nigella sativa. Cea din urma este utilizata in scop cosmetic si culinar. In cazul cosmeticelor Charme d'Orient pot sa va spun sigur ca este vorba de nigella sativa.


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu