Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Haina face pe om“¯? Este o expresie a personalitatii si unul dintre semnele vizibile atunci cand relationam. Si aspectul si calitatea hainelor sunt in acord cu  scopul pe care ni l-am propus. Impresia pe care o produc despre noi, este singurul lucru important?
Fireste ca nu! Hainele trebuie sa fie frumoase, comode si sanatoase! Si ceea ce este mai interesant si poate va va soca la inceput, si hainele fac parte din relatia noastra cu mediul!

Sensibilitate la haine
Se vorbeste foarte mult astazi despre hainele ecologice si  multi sunt sceptici si cred ca este un moft. Eu indraznesc sa spun ca nu au dreptate si am sa ma si justific: primul inconvenient cu care ne confruntam direct, din partea hainelor obisnuite este vizibil la nivelul pielii: eruptii cutanate. Lucrurile nu se opresc aici si constatam dupa investigatii medicale serioase ca tot de la ele ni se trag dureri de cap, greata, diaree, oboseala, ameteli si chiar mai rau de atat. Care este explicatia?
Hainele pe care le purtam, vin in contact intim cu pielea noastra. Substantele continute in tesatura pot patrunde prin piele in organism. Despre ce substante vorbim? In primul rand componente ale ingrasamintelor si pesticidelor folosite pe perioada cultivarii plantelor din care provin, toxine provenite din hrana animalelor de la care s-a recoltat lana, toate acestea regasindu-se in materialul textil rezultat, dar mai ales componente ale vopselurilor sau materialelor de finisare. Vopseaua chimica este periculoasa prin continutul de metale grele, pe care le intalnim si in fixatorii de culoare. Metalele grele se acumuleaza in ficat, rinichi, oase, inima, creier, iar diminuarea concentratiei lor este extrem de greoaie. Produsele cu care se realizeaza aspectul nesifonabil, tratamentul antipete, antifungic, antibacterian, antimiros si altele aduc elemente in plus de agresiune chimica la adresa organismului uman si a mediului inconjurator.
                       


Se realizeaza in industria textila materiale impregnate cu diferite substante, de la parfum pana la produse anticelulita; toate acestea sunt produse de sinteza care nu interfera cu omul intr-un mod prietenos. Din pacate, impactul asupra mediului se vede tarziu! Ajungem sa ne punem sanatatea in pericol si sa participam la ruinarea mediului inconjurator, doar din lipsa de informatie.
Este o realitate ca hainele ecologice sunt mai sanatoase si ca producerea lor nu agreseaza mediul natural. Unele fibre sunt prin natura lor antimicotice si antibacteriene, nemaipunand la socoteala compatibilitatea lor cu pielea omului, iar altele sunt si colorate.
Cea mai importanta protectie a noastra fata de pericolele mentionate este constientizarea pericolului si informarea. Dupa asta, fiecare decide.

                                                                                        


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu