Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Haina face pe om“¯? Este o expresie a personalitatii si unul dintre semnele vizibile atunci cand relationam. Si aspectul si calitatea hainelor sunt in acord cu  scopul pe care ni l-am propus. Impresia pe care o produc despre noi, este singurul lucru important?
Fireste ca nu! Hainele trebuie sa fie frumoase, comode si sanatoase! Si ceea ce este mai interesant si poate va va soca la inceput, si hainele fac parte din relatia noastra cu mediul!

Piata materialelor textile


                           


Industria textila implica multa poluare si de cele mai multe ori mizerie sociala, dar piata textilelor este in curs de schimbare.
Tendinta mondiala actuala este de a ne imbraca din ce in ce mai mult cu haine ecologice.
Fiecare incearca, in felul lui, sa protejeze natura, iar alegerea acestor haine este un mod de a fi eco-cetateni.
Clientii de pe piata textilelor, se orienteaza tot mai mult spre hainele eco, atat pentru binele lor, cat si pentru conservarea mediului.
In Franta, Belgia si Elvetia exista creatori de haine ecologice, cu productii de serie mica, dar care si-au impus deja un statut in moda, pentru ca aceste produse se doresc inovative si…la moda.
                        


Printre fibrele folosite cel mai adesea, in acest domeniu se numara bumbacul ecologic, inul, lana, canepa, matasea naturala, despre care am vorbit deja si mai nou bambusul, soia, porumbul, fibra celulozica.
Fibra de bambus a intrat in universul textilelor pentru calitatile sale de superabsorbant, antitranspirant, antibacterian, antialergic.
Materialul obtinut din aceasta fibra este o matase foarte moale.
In plus, pentru cultivare, bambusul are nevoie de mult mai putina apa dacat bumbacul, creste rapid si este complet biodegradabil.
Fibra de soia se obtine din ce ramane la fabricarea produsului alimentar tofu.
Se lichefiaza reziduurile si se formeaza o fibra lunga, care apoi se trage in fir. Din ea se tese un material moale si flexibil ca matasea si 100% biodegradabil.
Din pulpa lemnului de eucalipt se obtine o fibra naturala din care se tese un material numit Tencel, din fermentarea porumbului rezulta un polimer, folosit de asemenea in obtinerea de materiale textile.
Industria textila si piata materialelor textile este in miscare si transformare, remarcabil este faptul ca hainele ecologice castiga teren si sunt tot mai apreciate.                                                                                                                                          

Comentariu trimis de :
asamtes
Cunoaste cineva adrese de unde se pot cumpara haine naturale 100%, haine bio? mutumesc anticipat!

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Sigur, www.ecolution.com

Comentariu trimis de :
alina
puteti sa-mi da-ti informatii de unde pot cumpara materiale textile ecologice din Romania Multumesc!

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Din pacate nu stiu decat firma Ecolution, www.ecolution.com


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu