Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Haina face pe om“¯? Este o expresie a personalitatii si unul dintre semnele vizibile atunci cand relationam. Si aspectul si calitatea hainelor sunt in acord cu  scopul pe care ni l-am propus. Impresia pe care o produc despre noi, este singurul lucru important?
Fireste ca nu! Hainele trebuie sa fie frumoase, comode si sanatoase! Si ceea ce este mai interesant si poate va va soca la inceput, si hainele fac parte din relatia noastra cu mediul!

Haine ecologice

Cand am lansat acest site, hainele ecologice incepeau sa apara pe piata romaneasca. Acum avem o oferta bogata si e bine sa stim sa alegem, e bine sa stim de ce facem aceste alegeri.
Haideti sa vorbim intai despre fibrele textile din care sunt confectionate hainele.
Vorbim despre fibrele naturale, cele care provin din plante cultivate ca bumbacul, inul, canepa sau cele de origine animala ca lana, matasea.
Fibrele artificiale sunt obtinute din materiale naturale de tipul lemnului, bambusului, porumbului, soiei, din care se extrage celuloza si se fabrica mai departe fibra. Din aceasta categorie avem vascoza, liocel, tencel si altele.
Pentru ca materialul acesta sa fie ecologic nu este suficient sa fie de origine naturala. Am mentionat in articolul Si hainele sunt bio rigorile dupa care un produs textil, o haina este certificata ca ecologica.
O alta categorie de fibre textile o constituie cele sintetice: polyester, nylon, acril. Ele sunt obtinute pornind de la derivati ai petrolului, prin procese puternic poluante. Sunt in schimb lejere, durabile, ieftine si usor de intretinut. Nu in ultimul rand, sunt reciclabile, ceea ce are un impact pozitiv asupra cantitatii de deseuri eliberate in mediu.
Etichetele hainelor trebuie sa furnizeze informatii complete cu privire la aceste caracteristici si mai mult dacat atat, in ce masura sunt complet sau partial ecologice.
De ce alegem haine ecologice? Poate pentru ca sunt la moda, poate pentru ca sunt scumpe de cele mai multe ori, poate pentru ca sunt sanatoase si confortabile. Si totusi, ceea ce uita multi, mai ales cei care spun ca bio sau ecologic este un moft, este impactul producerii hainelor asupra mediului si sustinerea micilor producatori ai culturilor ecologice.
Sa nu uitam ca a trai ecologic este un concept foarte complex si in spatele fiecarui gest marunt al nostru in a alege merele de pe taraba sau o pereche de sosete se afla consecinte importante in sanatatea planetei pe care traim.
Doriti sa protejati mediul si prin felul in care va alegeti hainele?
Incercati sa alegeti haine ecologice, evitati spalarile inutile pentru a nu produce apa menajera uzata in exces si folositi detergent compatibil cu mediul, folositi masini de spalat mai putin poluante (clasa A), uscati la aer, nu in uscator si nu le aruncati cand se uzeaza sau nu va mai plac. Le puteti da altora sau le puteti transforma.
Nu-i asa ca e un subiect la care sa va mai ganditi?

Comentariu trimis de :
tv online
Foarte interesant. Cea ce am citit pe website-ul tau despre m-a surprins placut. Te felicit pentru dezvoltarea biologicus.ro, care e un site care trebuie citita.

Comentariu trimis de :
maria
buna, unde se pot gasi in Bucuresti haine eco, la preturi rezonabile? multumesc

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Haine eco se gasesc si in hypermarketuri, din fibre de lemn, bambus, vascoza, s.a. Cat priveste preturile, asta tu vei aprecia.


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu