Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Va recomand avocado

Probabil vi se va parea neobisnuit si curios, sa primiti o astfel de recomandare. In felul in care evolueaza pietele noastre in acest moment, atat ca diversitate, cat si ca preturi, va rog sa ma credeti ca poate fi o optiune: este hranitor, sanatos, la indemana si nu e scump.
Ca aliment este foarte versatil, putand sa-l preparati si ca aperitiv sau fel principal, cat si ca desert. Este binevenit in alimentatia de post si se prepara usor pentru ca se consuma crud.

                                                              

Il gasiti in magazine sau piete, la preturi intre 3 si 5 lei bucata. Daca este tare la apasare, inseamna ca este necopt. In acest caz il veti pastra cateva zile intr-o punga de hartie impreuna cu un mar sau o banana, sau o rosie, o para pentru ca acestea emana un compus gazos de etilena care ajuta la coacere. Cand fructul este moale, este copt si trebuie pastrat in frigider.
Puteti prepara din pulpa fructului de avocado paste tartinabile, sosuri sau taiat cubulete il puteti adauga in salate de cruditati. Va da consistenta meniului fara carne pentru ca are un continut important de proteine si grasimi vegetale de foarte buna calitate.
Ca pasta tartinabila se combina foarte bine cu piure de soia, avand si un efect sporit in ameliorarea problemelor de sanatate a oaselor.
Prin continutul sau de fitosteroli, vitamina E si acizi grasi mononesaturati influenteaza metabolismul oaselor si ajuta la refacerea cartilagiilor; de asemenea impiedica fenomenele inflamatorii la acest nivel.
Fructul de avocado contine carotenoide, substante cu efecte benefice in prevenirea cancerului, a problemelor de sanatate a pielii sau a ochilor.
Acest efect este potentat si de prezenta grasimilor vegetale (asemanatoare uleiului de masline). Mai mult, combinat cu alimente care contin carotenoizi (salatele de cruditati) ajuta la asimilarea acestora.
Fructul de avocado contine proteine, lipide, carbohidrati, fibre.
In detaliu trebuie mentionate vitaminele A, B6, B12, C, E, PP, minerale ca potasiu (foarte putin sodiu!), magneziu, fier, zinc, fosfor, precum si acid linoleic, oleic, enzime.
Proprietatile sale antibacteriene, antirid si cicatrizante, il recomanda ca un produs natural pretios si in cosmetica; din samburi se extrege uleiul foarte apreciat in ingrijirea tenului.
Daca nu aveti timp sa va preparati o masca pentru ten, e suficient sa va stergeti fata (pregatita ca pentru masca!) cu partea interioara a cojii dupa ce ati scos pulpa si sa o lasati sa actioneze ca o masca.
Va spuneam ca puteti sa preparati deserturi deosebite, creme de avocado cu ciocolata, inghetate sau alte tipuri de prajituri “reci”.
Fructele de avocado se gasesc tot timpul anului, doar curiozitate, indrazneala si imaginatia dumneavoastra mai trebuie adaugate.
Nu preparati decat atat cat consumati o data, pentru ca oxideaza foarte usor; in cazul in care va ramane, acoperiti bine cu folie alimentara si tineti la rece.
Leguma sau fruct, controversatul avocado va poate fi prieten.




Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu