Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Teflonul in bucatarie

In aproape orice bucatarie exista macar o tigaie cu teflon. Am vazut cat de usor se gateste in ea, folosind putina grasime sau chiar deloc, nu se prinde mancarea si vasul se spala simplu. Sunt voci care ne avertizeaza insa, cu privire la riscuri mari asupra sanatatii: ni se vorbeste despre toxine cu efect cancerigen, despre probleme grave in evolutia bebelusilor ale caror mame au consumat mancare gatita in astfel de vase si chiar despre un test de toxicitate prin expunerea unui canar la vaporii degajati dintr-un vas teflonat incins.


Cat din toate astea este real?
Sa incepem cu cateva date despre acest material: teflonul este un polimer asemanator plasticului; a fost descoperit in 1937, de catre un chimist american si a aparut pe piata dupa razboi.
Utilizarea lui in bucatarie dateaza din 1950.
Daca materialul nu este incalzit nu prezinta niciun risc, fiind inert chimic. Prin incalzire, teflonul incepe sa degaje vapori posibil toxici. Acest fenomen se observa in jurul temperaturii de 230 grade Celsius, iar incepand cu 350 de grade, este evident.
Vaporii care de dagaja din teflon la temperaturi normale nu sunt periculosi, dar e bine sa fim prevazatori.
E important de stiut ca stratul de teflon trebuie sa fie continuu, fara zgarieturi sau deslipiri.
Pentru a gati in siguranta in vase cu strat de teflon, asigurati-va ca acesta nu prezinta niciun defect, spalati vasele fara materiale sau substante abrazive pentru a nu deteriora stratul protector si ventilati bucataria in timpul pregatirii alimentelor.
Iar daca doriti o alternativa mai sanatoasa, folositi vasele cu strat ceramic, care se utilizeaza la fel de usor, dar cu aceeasi grija la curatat. Va sfatuiesc sa cumparati din surse sigure, produse originale. Exista pe piata astfel de produse certificate eco, bio. Nu uitati nici de vasele romane si nici de cele din sticla termorezistenta.

Cum am mai spus-o: sanatatea incepe din farfurie!


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu