Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Tarhonul

Tarhonul este o planta aromatica pe care noi o folosim mai ales pentru masa de Paste. E un bun prilej de a o aduce in atentia dumneavoastra acum, mai ales ca este mai mult decat un condiment.
Artemisia dracunculus este originara din Asia, mai precis Rusia si Mongolia. In traducere, numele ei inseamna “dragon mic“¯, pentru ca era folosita pentru tratarea muscaturilor de sarpe.
Frunza de tarhon este aromata si usor amaruie, principiile active fiind concentrate aici. Gustul si mirosul seamana cu anasonul., iar din continut fac parte vitamine (A, C), iod, saruri de sodiu si potasiu, uleiuri volatile.
In bucatarie se foloseste mai ales in stare proaspata, de altfel orice metoda de conservare pierde din aroma. Nu se folosesc cantitati mari pentru ca gustul amarui devine pregnant si nici nu se recomanda prelucrarea lui termica (fierbere indelungata).
Tarhonul este un digestiv foarte puternic: stimuleaza pofta de mancare, amelioreaza aerofagia, balonarea, durerile gastrice si combate constipatia. Are efecte benefice in afectiunile rinichilor, ficatului, inlatura insomnia si sub forma de macerat calmeaza durerile reumatice (frectie).


Ca urmare a continutului mare de saruri de sodiu si potasiu, poate inlocui sarea de bucatarie in mancare, lucru deosebit de important pentru sanatate. Ca si sarea de bucatarie, accentueaza gustul alimentelor, fiind apreciat in preparatele cu oua, legume fierte, sosuri pentru fripturi, sos tartar, preparate din vanat.
Atunci cand nu il puteti avea in stare proaspata, conservati-l in otet astfel: o jumatate de kg de mladite tinere se spala bine si se zvanta, dupa care se pun intr-un vas cu capac etans impreuna cu 300ml otet de 9 grade. Nu se adauga sare, pentru ca nu e necesar si pentru ca s-ar inchide la culoare. Din aceasta combinatie puteti folosi si tarhonul si otetul. Tarhonul este un produs natural valoros.
Cateva sfaturi pentru masa de Paste gasiti si pe  siteul www.gastronomicus.ro
Sarbatori Fericite si multa sanatate!


                                                                


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu