Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Migdalele crude

Migdalul este un arbore asemanator cu piersicul, dar care poate depasi inaltimi de 12m. Fructele arata ca niste piersici noduroase si necoapte, florile in schimb sunt foarte frumoase si delicate. Cand vorbim despre migdale, ne referim la samburi. Ei intra in categoria produselor naturale (produse bio).
Ca aliment samburii de migdale dulci sunt foarte valorosi, dar pentru a beneficia din plin de calitatile acestora, se recomanda consumul lor in stare cruda.
Vitamina E, cunoscuta ca “vitamina vietii” este prezenta, constituind unul dintre punctele forte ale acestui aliment. Complexul B, prin componenta B17 (letril sau amigdalin) ajuta in lupta contra cancerului.
Samburii de migdale crude mai contin si alte vitamine cum sunt: A, C, D, K, precum si acizi grasi omega 6 si minerale (calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, zinc, seleniu).
Specialistii spun ca un consum de 40g de migdale pe zi (20-25 de samburi) acopera 12% din necesarul zilnic de proteine, 35% din necesarul de vitamina E si echivalentul unui sfert de ceasca de lapte.
Combinatia de potasiu, magneziu, vitamina E si omega 6 scade riscul de infarct miocardic cu 50%.
Alte efecte benefice ale consumului sistematic de samburi de migdale constau in scaderea nivelului de colesterol din sange, prevenirea diabetului zaharat prin normalizarea nivelului glicemiei, combaterea obezitatii.


Substantele din pielita samburelui cresc capacitatea globulelor albe de a detecta virusi si de a impiedica multiplicarea acestora (stimularea sistemului imunitar).
Samburii de migdale au proprietati probiotice, ajutand digestia.
Omega 6 impreuna cu triptofanul (aminoacid esential) stimuleaza celulele cerebrale.
Ajuta in combaterea depresiei, stresului si oboselii.
Samburii de migdale sunt folositi si in cosmetica, pentru proprietatile lor hranitoare si hidratante.
Trebuie sa aveti grija insa in cazul in care suferiti de probleme renale sau biliare!
Si nu trebuie sa exagerati cu consumul samburilor pentru ca riscati sa acumulati kilograme in plus.
Stiti, cu siguranta, ca “leacul nu-i cu sacul”!


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu