Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Mierea si scortisoara impreuna




In articolul “Despre condimente“¯ am vorbit si despre scortisoara. Va voi reaminti ca este unul dintre cele mai vechi condimente, originar din Ceylon, iar din punct de vedere curativ este un intaritor al inimii, combate gripa, este afrodisiac si calmeaza durerile interne.
Mierea este, in egala masura, aliment si medicament. Este cunoscuta din Antichitate, iar tracii o numeau “hrana vie“¯.
Continutul de microelemente este asemanator cu cel al sangelui uman.
Mierea contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavone, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici( lactic, citric, malic, oxalic).
In functie de planta sau plantele din care provine, apar si proprietati specifice.
Mierea de levantica este eficienta in vindecarea tusei si a durerilor de gat, cea de tei, reduce febra, amelioreaza durerile gastrice, migrena. Mierea de brad este buna pentru caile respiratorii, cea de salcam este un calmant si deopotriva un tonic al sistemului nervos. Cea de castan salbatic, creste tensiunea arteriala, iar cea de castan comestibil are efect puternic antimicrobian, mai ales pentru stomac, intestine, rinichi.
Mierea de menta calmeaza durerile, este antihemoragica si tonifianta.
Mierea de floarea soarelui este eficienta in vindecarea bronsitelor si a bolilor de stomac.
Dintre sortimentele poliflore, mierea din flori de camp este puternic antimicrobiana, cea de livada este benefica in afectiuni renale, pulmonare si intestinale, iar mierea de munte este buna in boli respiratorii si alergii.


Proprietatile generale cele mai importante sunt:
 exceptional indulcitor natural
 energizant
 echilibrare fizica si psihica, tonic
 calmant
 combate insomnia
 dilata vasele de sange, scade tensiunea arteriala
 bactericida, bacteriostatica
 usor laxativa si antiseptica
 usor de asimilat
 influenteaza pozitiv flora intestinala
 contribuie la eliminarea substantelor toxice din ficat si rinichi
 expectorant
 benefica in afectiuni cutanate.
Bazandu-ne atat pe observatii directe suficient de indelungate, cat si pe studii de specialitate, se poate afirma ca diferite combinatii de miere cu scortisoara pot vindeca majoritatea bolilor. Unii specialisti spun chiar, ca mierea luata in doze de medicament, poate fi recomandata si diabeticilor.
Oricum, consultati-va si cu medicul dumneavoastra daca sunteti intr-o astfel de situatie!
Iata o lista a bolilor ce pot fi abordate cu miere si scortisoara, conform publicatiei Weekly World News, din Canada.
Boli de inima- amestecati miere si scortisoara si consumati dimineata, la   micul dejun, cu paine, in loc de dulceata; efectul va fi reducerea concentratiei de colesterol din artere. Consumata sistematic, intareste inima.
Artrita- beti dimineata si seara o ceasca de apa calda in care ati pus doua linguri de miere si o lingurita de scortisoara. Bauta sistematic, vindeca si artrita cronica.
Infectii ale vezicii urinare- amestecati intr-un pahar de apa calda, doua linguri de scortisoara si o lingurita de miere. Beti cel putin o data pe zi, in perioada in care aveti probleme. Amestecul are o actiune puternic germostatica.
Dureri de dinti( nevralgii)- o lingurita praf de scortisoara, amestecata cu 5 lingurite de miere, formeaza o pasta pe care o puneti pe dintele dureros, de cateva ori pe zi. Puteti face acest lucru daca nu aveti sensibilitate la dulce.
Colesterol- in 500ml ceai puneti 2 linguri de miere si 3 lingurite de scortisoara. Amestecul se bea zilnic si are ca rezultat scaderea colesterolului din sange cu 10% in 2 ore. In general, mierea consumata zilnic, ca medicament, scade colesterolul.
Gripa- o lingurita de miere calda amestecata cu un sfert de lingurita de scortisoara, consumata de 3 ori pe zi, timp de 3 zile, amelioreaza tusea cronica, gripa si desfunda sinusurile.
Dureri de stomac- mierea amestecata cu praf de scortisoara, luata inainte de masa cu o jumatate de ora calmeaza durerile de stomac si ulcerul.
Sistemul imunitar- amestecul de miere cu scortisoara, consumat zilnic, intareste sistemul imunitar si protejeaza fata de bacterii si virusi.
Longevitate- in 3 cani de apa se adauga o lingura pudra de scortisoara si se fierb. Se lasa sa se raceasca sub 50 grade Celsius si se adauga 4 linguri de miere. Se bea cate un sfert de ceasca, de 3-4 ori pe zi.
Acnee- se prepara pasta de miere si scortisoara si se aplica pe cosuri. Tineti cat mai mult posibil. Spalati cu apa calda. Vindecarea este fara urme pe piele.
Pierdere in greutate- o cana de apa fiarta cu praf de scortisoara si miere, se bea dimineata pe nemancate si seara inainte de culcare. Nu va permite acumularea de grasimi in organism si reduce greutatea corporala.
Boli de piele- mierea in amestec cu scortisoara, in parti egale, se aplica pe zonele afectate si se tine cat mai mult timp. Se spala cu apa calda.
Pierderea auzului- acelasi amestec de mai sus, dar inghitit dimineata si seara, poate reda acuitatea auditiva.
Cancer- cercetatorii japonezi si australieni au pus in evidenta faptul ca amestecul de miere si scortisoara, consumat de 3 ori pe zi, timp de o luna, are efecte benefice in vindecarea cancerului osos si de stomac.
Oboseala- o jumatate lingurita de miere, pudrata cu scortisoara si un pahar cu apa, consummate dimineata si inca o data pe la orele 15:00, timp de o saptamana, redau vitalitatea si tonusul psihic.
Halena- un pahar cu apa calda,o lingurita de miere si un praf de scortisoara. Cu acest amestec se face gargara in fiecare dimineata. Acesta este un obicei in America de Sud!

Aveti mare grija, ca in cazul amestecurilor care presupun temperaturi ridicate, sa nu depasiti 50 de grade Celsius, pentru ca mierea isi pierde din calitati daca este prelucrata termic si veti ramane doar cu un indulcitor!
                                                                                                
 
 
     

Comentariu trimis de :
CARMEN
in legatura cu reteta -pierdere in greutate-cu miere si scortisoara.Intrebare mea este-care sunt cantitatile si apa se fierbe si se lasa la racit si se amesteca cu compozitia cind este apa calduta sau se amesteca cu apa fiarta ca am un dubiu la amestecul de miere si apa fiarta ca din cite am citit acest amestec miere cu apa fiarta este toxic.Va rog sa ma lamuriti daca se poate.Va multumesc

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Scortisoara se fierbe in apa, apoi se lasa sa se raceasca sub 50 de grade si se adauga mierea. La temperaturi mai mari se distrug in primul rand enzimele din miere. Aceasta este o regula importanta privind conservarea proprietatilor mierii. In gastronomie, in functie de scopul urmarit, mierea se prelucreaza termic, doar ca atunci urmarim doar gustul, aspectul sau aroma, nu proprietatile ei terapeutice. Cat priveste cantitatile din reteta de mai sus, ele depind de suportabilitatea fiecareia si atunci scortisoara poate fi pusa intre o jumatate de lingurita si o lingurita, iar mierea intre una si doua lingurite. Ce este bine de stiut, este faptul ca fiind si o bautura energizanta, seara poate deranja somnul; daca cina este pe la 6, se poate bea imediat.


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu