Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!
Inghetata

Este sezonul inghetatei, avem toate scuzele sa ne motivam inclinatia de a consuma acest produs gustos, dar controversat.
Se poate vorbi despre multe retete si implicit, despre diferite “inghetate“¯.
Un prim lucru important este acela ca nu se recomanda consumul sau imediat dupa masa, pentru ca fiind foarte rece, ingreuneaza digestia. Am fost obisnuiti sa o privim ca pe un desert, dar nu este cea mai potrivita idee si lucrurile se complica daca analizam putin si compozitia.


Daca are in continut lapte, frisca sau iaurt, e “greu“¯! E “greu“¯ pentru ca, asa cum spun nutritionistii, laptele se digera foarte greu in prezenta altor alimente. Acesta este motivul pentru care consumul ideal al lactatelor se face intr-o masa singulara. Inghetata cu lapte este foarte gustoasa, cea cu iaurt foarte racoroasa, iar cea cu frisca...este superlativul. Atentie la alegerea momentului potrivit pentru a o consuma, asta inseamna cand ati mancat ultima masa si cand va fi urmatoarea si chiar si asa, nu exagerati!
Inghetata se poate prepara si fara lapte sau oua, doar cu fructe si atunci ramane doar grija asocierii lor cu alte alimente. Si in acest caz ar fi o problema, dar mult mai mica: fructele si celelalte alimente. Stiti ca fructele consumate dupa masa, genereaza balonari pentru ca sunt obligate sa ramana timp indelungat in intestine si fermenteaza. Daca veti consuma inghetata intre mese, astfel incat sa nu se combine nici cu masa dinainte, nici cu cea care urmeaza, va veti putea bucura de ea complet.
Nu putem concepe vara fara inghetata, dar putem gasi solutia optima. Daca putem jongla cu ingredientele, de rece, trebuie sa fie rece (deci nu incheiati masa cu ea!) Cred ca v-ati dat seama ca am vorbit despre inghetata de casa, naturala, nu?

                                   


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu