Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Hrana, mijloc de manipulare

Avem nevoie de hrana pentru a ne dezvolta, a ne pastra sanatatea si a ne reface de-a lungul existentei noastre. Este una dintre necesitatile vitale ale organismului. Stim sa raspundem corect acesteia? Sau daca stim, o si facem?
Necesarul de nutrienti se compune din enzime alimentare active, proteine, glucide, lipide, minerale, fitochimicale (antioxidanti naturali, fitostrogeni, s.a.), vitamine. Acesta provine din alimente cat mai putin prelucrate, din fructe si legume de sezon, apropiate locului in care traim.
Initial, omul consuma doar produse in starea lor naturala; odata cu dezvoltarea societatii umane si a conotatiei de mod de socializare, atribuit servirii mesei, s-au dezvoltat tehnici de prelucrare a alimentelor. Din nefericire pentru specia umana, acestea au devenit adevarate parghii de imbolnavire.
Putem vorbi in prezent despre alimentul biologic si cel cultural.
Alimentul biologic este natural integral, provine din natura sau dintr-un lant trofic scurt si este accesibil local, continand astfel enzime alimentare active.
Alimentul cultural este un compozit procesat, adica nu se gaseste in natura, ci se prepara, capatand un profil nutritional dezechilibrat ca urmare a tehnicilor de procesare, iar consumul sau fara aport de legume si fructe proaspete conduce, de cele mai multe ori, la boli.
Este foarte important sa facem distinctie intre aceste doua aspecte pentru ca s-a ajuns in momentul de fata sa “mancam fara sa ne hranim“¯, produsele pe care le consideram hrana sa contina “calorii goale“¯. Aceasta inseamna ca sunt fara valoare nutritiva si prin continutul de aditivi consuma din organism vitamine B, magneziu si crom, perturband functionarea corecta .
Atunci cand alimentul cultural este preparat in casa, mai avem o speranta, cel mai periculos fiind insa alimentul industrial. Acesta este, in general gustos si foarte aspectuos, dar devitalizat. Contine zaharuri rafinate, grasimi artificiale, proteine cu valoare biologica scazuta si denaturate si ca si cum nu ar fi de ajuns, aditivi alimentari de sinteza (cam 300 de E-uri si 3000 de arome artificiale).
Diversitatea este limitata la cateva soiuri de cereale (grau, porumb, orz, secara), cartofi, carne de porc, vita, pui, peste, oua de calitate inferioara, margarina si uleiuri suprarafinate. Acesta este un veritabil junk-food!
De ce consumam astfel de hrana? Pentru ca niste baieti destepti, care stiu multa chimie, aplica pe noi neuromarketingul.
Cum? Stiati ca aditivii alimentari dau dependenta? Asta e partea de chimie. Stiati ca spoturile publicitare transmit mesaje direct in subconstient? Asta e neuromarketing. Si uite asa se fabrica minciuni cu care suntem manipulati. Va rog sa ma credeti ca nu sufar de teoria conspiratiei. Tot ca va spun acum am citit si am trecut prin filtrul meu. Tot mai multi specialisti trag semnale de alarma cu privire la acest fenomen distructiv. Sunt convinsa ca cei mai multi dintre voi stiti despre ce vorbesc. Nu intru in detalii nici de chimie, nici de psihologie, pentru ca nu ar fi domeniul meu, dar strig si sper sa ma auziti!

                                            


Relatia dintre aliment si organism, se bazeaza tot pe informatie. Prin compozitia sa, alimentul transmite semnale catre creier, iar creierul spune organismului ce are de facut.  In contextul unui chimism denaturat, creierul este derutat, iar efectul este dorinta de a manca un anumit produs, fara masura. Care este scopul? Profitul producatorului!
Se spune ca generatia de adulti cu varsta de aproximativ 50 de ani, traieste durerea de a-si vedea copiii mai bolnavi decat sunt ei insisi. Nu este firesc!
Secretul sanatatii sta in hrana si stilul de viata. De ce sa nu alegem hrana sanatoasa si stilul de viata activ? Cati cunoscuti aveti care cred ca cei care beau ceai sau urmeaza un regim alimentar, sunt bolnavi?
Spuneti-le si lor ca doar hrana sanatoasa si stilul de viata activ inhiba aparitia bolilor, iar eu va recomand tuturor sa cititi “Si noi ce mai mancam?“¯ scrisa de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

                                                                              


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu