Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“ť.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Despre lapte




Face parte din categoria alimentelor de baza; ne este recomandat ca sursa principala de calciu pentru organism, fiind considerat un aliment foarte important pentru copii si persoane in varsta. Exista insa opinii care spun ca un consum sistematic de lapte sau produse din lapte, devine daunator sanatatii.
Nu sunt in masura sa fac o analiza stiintifica a impactului acestui aliment asupra starii de sanatate a omului, dar cred ca merita sa ne aplecam putin asupra subiectului.
Eu personal, nu pot consuma lapte dulce simplu, ma opresc la mirosul lui natural peste care nu pot trece. Nu am amintiri despre consumul de lapte, in ceea ce ma priveste. Imi plac branzeturile, kefirul si iaurtul natural, dar ori de cate ori le consum, am probleme digestive. Multa vreme am crezut ca este o ciudatenie a mea, dar am cunoscut si alte persoane cu astfel de probleme.
Este un lucru stiut ca laptele a intrat in randul alimentelor omului destul de tarziu, mult dupa vegetale sau carne, pentru ca intai am fost vanatori si abia apoi cultivatori si crescatori de animale. Pana la acest moment, in hrana era doar laptele matern, o perioada limitata de timp pentru orice bebelus.
Pe masura ce omul s-a “asezat“ť, a inceput sa domesticeasca animale si sa le creasca in folosul sau. Laptele a devenit unul dintre produsele pe care le avea la dispozitie de la vaci, capre, oi. Cu trecerea timpului, omul a invatat sa prepare din lapte alte produse, ajungand la rafinamente culinare deosebite in ceea ce priveste branzeturile, spre exemplu.
Cat de bine isi gasesc toate acestea locul in alimentatia fiecaruia dintre noi?
Greu de spus, pentru ca avem gusturi, nevoi si sensibilitati foarte diferite.
Specialistii confirma faptul ca, pentru om, laptele este benefic in primele 6 luni de viata (vorbim despre laptele matern), dupa care el va fi prezent, cel mai adesea sub forma laptelui de vaca, impreuna cu alte alimente.
Acest lapte pe care il includem in alimentatia noastra, trebuie privit cu mult discernamant, pentru ca nu este usor digerabil, poate genera alergii sau intolerante si uneori ne poate afecta sanatatea. Ceea ce m-a determinat sa abordez acest subiect, a fost faptul ca am citit ca favorizeaza anumite tipuri de cancer (de san si de prostata). Nu pot veni cu argumente, nu vreau sa dau sfaturi.
Ce stiu este ca eu nu pot sa-l consum, ca sunt oameni care au probleme digestive si respiratorii care deriva din consumul de lapte si ar mai fi ceva foarte interesant, care provine de la natura: mamiferele isi hranesc puii cu lapte o perioada bine determinata, din momentul nasterii lor. Sa fie asta doar asa, sau nevoile reale impun acest obicei?


Nutritionistii recomanda ca laptele sau derivatele din lapte sa fie consumate fara alte alimente, ca masa unica si in cantitati modeste.
Este bine sa va limitati la produse naturale, sigure si din surse de incredere.
Interesul economic face ca promovarea laptelui sa continue sa “tina piata“ť, de aceea va fi multa vreme un aliment controversat.
Ce pot eu sa va spun, este sa va alegeti cu grija alimentele si sa va cunoasteti cat mai bine nevoile. Mult invocatul calciu, pentru care se recomanda laptele, il gasiti in foarte multe alte produse.
Puneti cap la cap si luati cele mai bune decizii!

                                                                             


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu