Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Despre ceaiul rosu



Din multitudinea de ceaiuri de pe rafturile plafarului meu preferat, mi-a atras atentia un produs.
Nu neg deloc contributia ambalajului, dar curiozitatea mea a fost starnita la maxim cand am aflat ca este ceai rosu-subiect necunoscut pentru mine.
L-am cumparat si nu-mi pare rau, nu doar pentru ca este certificat ecologic, ci pentru ca mie mi-a fost de mare folos si inca imi este.

Inainte de a bea m-am informat despre el si am constatat ca am facut o alegere buna.
Intai de toate este un ceai placut( culoare, aroma, gust), dar asta depinde de asteptarile si preferintele fiecaruia, de aceea il puteti consuma simplu sau in combinatie cu ananas, portocale, curmale.
Este un ceai de toata ziua, continutul de teina fiind foarte redus si are un continut important de vitamine, dar mai ales de minerale si antioxidanti.
                                        

Ceaiul rosu( rooibos) este originar din Africa de Sud. Frunzele arbustului Aspalathis Linearis, sunt lasate sa se usuce si sa oxideze in mod natural.
Infuzia din aceste frunze poate fi bauta ca ceai, dar folosita si ca baza de gatit pentru supe si sosuri.
Ceaiul rosu a fost numit de japonezi  "ceaiul vietii lungi".
Se remarca printr-un continut ridicat de saruri de magneziu, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, dar si vitaminele C, A, E. Contine putina teina( fata de ceaiul verde sau negru) si o mare cantitate de antioxidanti( polifenoli).

Consumul de ceai rosu imbunatateste absorbtia de fier de catre organism, scade hipertensiunea arteriala, calmeaza sistemul nervos,ajuta in cazurile de insuficienta hepatica si este un adjuvant in curele de slabire, sau chiar punctul central al unor diete de slabit.
Prin continutul sau in polifenoli, ceaiul rosu are actiune antioxidanta, anticancerigena si antiimbatranire.
Continutul mare de minerale si vitamine il fac un stimulent al sistemului imunitar. Efectul sau se vede in grabirea cresterii parului si fortificarea firului de par.
Este antialergic, scade febra mare si durerile de cap.
Ajuta la eliminarea si neutralizarea toxinelor.
Pentru cei carora le place, poate fi ceaiul nostru  "cel de toate zilele", dar este recomandat mai ales
           -persoanelor cu un stil de viata alert pentru ca elibereaza de stress (poate fi consumat fara limite si fara zahar, pe tot parcursul zilei)
          -copiilor hiperactivi (care au probleme cu somnul) fiind si o sursa de vitamine si minerale.
          -impotriva colicilor si a crampelor abdominale, dar si pentru calmarea pielii (uz extern)
          -sportivilor, ca supliment alimentar.

Consumul sistematic de ceai rosu fortifica sistemul imunitar si micsoreaza riscul accidentelor vasculare, inhiba dezvoltarea bacteriilor in cavitatea bucala fiind si o importanta sursa de fluor, mentine pielea frumoasa si stralucitoare (exista si linii de produse cosmetice), asigura un somn linistit. De asemenea indeparteaza greata, combate constipatia si amelioreaza arsurile stomacale.
Pentru fiecare dintre noi, ceaiul rosu poate fi "ceaiul vietii lungi", dar nu uitati ca el este doar un instrument in mana noastra!


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu