Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!
Despre apa

Cand vorbim despre alimentatie si sanatate, spunem putine lucruri despre apa si pierdem din vedere ca desi este cel mai ieftin si banal component al dietelor noastre, este de importanta cruciala.
Profesorul Mencinicopschi spune despre apa ca “este lichidul vital-alimentul lipsit de calorii, fara de care viata omului nu este posibila, in general mai mult de trei zile”.
Un embrion uman de 7 zile contine apa in proportie de 97%, un nou nascut 80%, un adult aproximativ 65%, iar varstnicii 55%. Continutul de apa este influentat de intensitatea proceselor metabolice, prin urmare valorile de mai inainte sunt orientative.
De ce este apa vitala?
Un mod foarte simplu de a raspunde este urmatorul: pentru ca dizolva sarurile minerale de care are nevoie organismul, transporta substantele nutritive si aceste minerale spre celule, regleaza temperatura corpului, asigura flexibilitatea articulatiilor, intra in compozitia oaselor si participa la reactiile biochimice.
Cred ca e usor de inteles de ce nu putem trai fara ea decat cateva zile.
O hidratare corecta a organismului permite functionarea corespunzatoare a rinichilor, prevenirea infectiilr urinare, desfasurarea normala a metabolismului, arderea alimentelor, eliminarea toxinelor, sanatatea pielii, a sistemului nervos, cardio-vascular, si asa mai departe.
O intrebare indreptatita este: ce apa bem?
Ideal ar fi sa bem apa de izvor, cu continut scazut de minerale, pentru ca tot ceea ce am mentionat mai sus se realizeaza de catre apa, nu de saruri.
Cata apa avem nevoie sa bem?
Multi specialisti dau ca necesar aproximativ 40ml/10kg corp/zi, in conditii normale de viata.
Prefer valorile indicate de Prof Mencinicopschi:
prematuri, 150-200ml apa/kg corp/zi
3-6 luni, 150ml/kg corp/zi
2-6 ani, 90ml/kg corp/zi
11-18 ani, 40ml/kg corp/zi
Adulti, 35 ml/kg corp/zi
Necesarul de apa depinde si de clima, efortul fizic, starea de sanatate.
Cand e recomandat sa bem apa?
Dimineata pe stomacul gol, inainte de mesele principale cu o jumatate de ora si inainte de culcare; in rest, de cate ori ne este sete, dar atentie, setea este deja un semn de deshidratare.
Pot fi spuse foarte multe despre apa si rolul ei in sanatate.
Mai vorbim!


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu