Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Cure de detoxifiere

Pornind de la sfatul lui Hipocrat, ca alimentul sa ne fie medicament, as dori sa va amintesc ca in curand vor aparea in piete ciresele si capsunele. Pe langa arome, culori si gust, aduna in ele multa sanatate. Contin minerale, vitamine, antioxidanti si au rol nutritiv, dar si un puternic efect detoxifiant.
Ciresele au proprietatea de a regla functiile ficatului; datorita continutului de minerale, diminueaza oboseala, combat anemia si stimuleaza cresterea la copii. Sunt usor sedative, diuretice si reduc hiperaciditatea gastrica. Stimuleaza imunitatea naturala si ajuta la eliminarea acidului uric, calmand durerile reumatice si ale articulatiilor. Continutul de zaharuri (levuloza) face posibil consumul acestor fructe si de catre diabetici.
Pe langa complexul B, vitamina C si E, calciu, potasiu si fosfor, ciresele contin antocianina, un antioxidant cu actiune anticancerigena si protector al inimii.
Pentru a beneficia cat mai bine de calitatile terapeutice ale acestor fructe, specialistii ne recomanda curele. Putem tine o minicura de cirese, care inseamna o portie de fructe (de la 100 pana la 500g, treptat), pe stomacul gol, ca mic dejun; nu se consuma alte alimente pana la pranz, iar pentru portii care depasesc 300g este recomandabil sa le impartiti in mai multe prize pe care sa le consumti pana la pranz. Aceasta cura dureaza 3 saptamani, iar pranzul si cina trebuie sa fie usoare, fara zahar, grasimi si alcool in exces.
Cura exclusiva dureaza 3-4 zile si presupune consumul a 2-3kg de cirese zilnic, intre mese putand bea apa minerala. In aceasta perioada nu se consuma alte alimente.
Nu doar fructele de cirese sunt benefice, ci si coditele din care se prepara ceai cu efect antiinflamator si diuretic (30g codite de cirese se fierb in1l apa 10 minute; se bea de 3 ori pe zi).


In cosmetica, tenul uscat si obosit are un aliat de mare valoare in masca din pulpa de cirese.
Capsunele sunt alte fructe de sezon deosebit de valoroase. Pe langa jucausele cirese care umplu pietele de culoare, acestea sunt mult mai rafinate ca gust si aroma. Bogate in vitaminele A, B si C, saruri de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, oligoelemente, celuloza, glucide si antioxidanti, ele contribuie la remineralizarea organismului, stimularea imunitatii naturale, fluidizarea sangelui. Ajuta tranzitul intestinal, stimuleaza functia hepatica, au efect hipotensor, diuretic, vermifug (mai ales asupra oxiurilor) si puternic detoxifiant.
Capsunele contin acid salicilic natural, avand astfel efect antiinflamator.
Cura de capsune se poate tine simpla sau exclusiva.
Cura simpla inseamna consumul a 500g pana la 1kg de fructe pe zi, mic dejun si cina, cu pranz usor, timp de 1 saptamana. Alte alimente se consuma doar la pranz. Cura exclusiva dureaza 3 zile, se limiteaza la 2kg de capsune zilnic, impartite in 3 mese; intre mese se bea apa minerala.  Daca vreti sa va testati sensibilitatea la aceste fructe, consumati o cantitate mica pe stomacul gol si asteptati cateva ore reactiile.
Pentru ingrijire, mastile cu capsune sunt foarte potrivite tenului obosit.
Cand sezonul acestora se apropie de sfarsit, incep caisele, alte daruri pretioase. Ele se coc in iulie-august si poate pentru ca au timp sa adune calitati de la floare pana la fruct, in jocul sublim al naturii, rafinamentul la care ajunge acest fruct este superior. Caisa este un fruct delicat, cu un gust si o aroma de neconfundat.
Contine zaharuri, acid citric, acid malic, sodiu, mult potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, cupru, betacaroten, B1, B2, C, P, PP.
Este usor tolerata de cei mai multi si foarte placuta la gust. Constituie un tonic foarte bun pentru sistemul nervos, fiind indicata in astenie, depresie, insomnii, nevroza, stres, oboseala. Ajuta sistemul digestiv, stimuleaza sistemul imunitar, mentine echilibrul acido-bazic din sange si tesuturi. Caisele au efect antianemic si mentin acuitatea vizuala; sunt un foarte bun detoxifiant al organismului.
Cura de caise se poate face prin consumul inainte de mese a unor cantitati de 0,5 pana la 1kg de fructe, timp de 2 saptamani sau, mancand doar caise o zi pe saptamana, fara alte alimente.
Caisele sunt un remediu si pentru frumusete (masti de sezon pentru ten obosit).
Samburele de caisa, contine vitamina B17 sau amigdalina, substanta care ataca in mod direct celulele canceroase.
Uleiul extras din samburi de caisa este folosit in masaj, aromoterapie si cosmetica (retete masti)
Pregatiti-va pentru a primi cum se cuvine, cateva dintre darurile simple si adevarate ale gradinilor romanesti!

                                               


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu