Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Ce mezeluri consumam?



Mi-au iesit in cale, de curand niste informatii pe care as vrea sa le evidentiez, chiar daca nu spun lucruri noi, pentru o parte dintre dumneavoastra.
Ei, stiti ce mezeluri mancati?
Romania se situeaza sub media europeana a consumului pe cap de locuitor, adica la valoarea de 10kg/ locuitor/ an.
Nu pot spune ca e bine, dar nu e rau. Nu stiu daca noi consumam atat pentru ca le ocolim din cunoastere sau doar pentru ca nu avem bani!
Mezelurile industriale nu doar ca nu sunt sanatoase, dar sunt periculoase!
Acest lucru este sustinut de specialisti, care ne atrag atentia ca in prezent, in procesul de fabricare a mezelurilor se folosesc aditivi sintetici care nu pot fi digerati si raman in organism pana la 10 ani, in afara de faptul ca valoarea energetica este discutabila, atata timp cat ele contin multa slanina si foarte multa apa.
In industria alimentara, carnea provenita din sacrificari este folosita in proportie de 80% pentru specialitati, iar 20% pentru celelalte mezeluri.
Va dati usor seama ca pentru a completa compozitia necesara se adauga ceva: slanina, soia, grasimi hidrogenate, aditivi sintetici si coloranti.
Pentru preparare se procedeaza in general in felul urmator:
intr-un recipient mare, metalic se pun la tocat carnea, apoi slanina si soriciul. Se adauga faina de soia, aditivi sintetici si coloranti, in functie de reteta. Se omogenizeaza si in cateva minute amestecul capata gust si aspect de carne. In final, produsele sunt ambalate in membrane de plastic, uneori mai scumpe decat continutul si se numesc “salam“¯, “parizer“¯, “cremvursti“¯ si mai stiu eu cum.
In cazul specialitatilor, pentru a retine cat mai multa apa, se injecteaza manual cu saramura si fosfati(aveti tendinta de hipertensiune arteriala, ati facut diabet? ).


Domnul dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne recomanda ca sanatoase mezelurile ecologice, certificate si ne atrage atentia ca mezelurile industriale “si sanatatea nu au nimic comun“¯.
Domnia sa afirma ca “romanii s-au obisniut sa cumpere apa la pret de carne. In ultima vreme au aparut tot soiul de aditivi care n-au fost testati toxicologic, dar pe care producatorii au inceput sa-i foloseasca intens. Dintre cei mai periculosi sunt fosfatii, care, in exces, impiedica fixarea calciului in oase. Imaginati-va ce inseamna asta pentru copii.“¯
In afara de acest inamic, trebuie evidentiati potentiatorii de gust, glutamatul monosodic, care da un gust foarte bun, dar stimuleaza apetitul ducand la obezitate. In afara de asta este un neurotransmitator, care poate determina o activare excesiva a sistemului nervos( ADHD).
Periculos este si colorantul rosu carmine, care se obtine dintr-o insecta. Pericolul vine din faptul ca la extractie se foloseste aluminiu, care deterioreaza celulele nervoase, putand duce pana la boala Alzheimer.
Concluzia este ca dintre ingredientele folosite, soia ajunge sa fie cea mai sanatoasa( daca este pura si nemodificata genetic).
In produsele de care vorbim, intalnim si gume pentru omogenizare, care nu se digera si raman timp indelungat in organism, generand gastrita,ulcer si cancer colonorectal.
 In specialitatea cotlet de porc, doar 60% este carne. Produsul are un strat de 0,5-1cm de grasime, iar carnea se taie in suvite, se injecteaza cu saramura in proportie de 20-40% dupa care se pune in sos de usturoi si mirodenii, antioxidanti si potentiatori de gust. Se preseaza si se lasa la rece 6 zile, dupa care se afuma industrial.
Si mai grav, parizerul este 80% slanina si sorici, 10% carne de pasare curatata industrial(!), faina de soia, proteina vegetala, amidon, condimente, potentiator de gust, coloranti. Produsul este fiert si asta transforma amidonul intr-o forma indigesta.
Pastrama de porc contine 40% apa cu sare, iar afumarea se face cu fum lichid, care contine cele mai cancerigene hidrocarburi.
Sunca de porc este 70% slanina si sorici.
Am pomenit de grasimile hidrogenate ce sunt adaugate in produsele din carne. Acestea sunt obtinute din uleiuri vegetale, incalzite la 150 grade Celsius, care in reactie cu hidrogenul, in prezenta unor catalizatori de nichel, trec in forma solida, schimbandu-si structura moleculara. Rezulta un produs consistent ca untul si cu molecula asemanatoare cu plasticul!
Pornind de la o grasime vegetala sanatoasa se ajunge la o grasime saturata artificiala. Cand aceste grasimi ajung in membrana celulelor sistemului imunitar, le blocheza, acestea nemaiputand lucra. Consecinta: infectii, intoxicatii, cancer! Grasimile hidrogenate au influente negative si asupra functionarii inimii si a sistemului nervos( neurodegenerative).
Nutritionistii spun ca nu exista nici un mijloc mai sigur de paralizare a sistemului imunitar, decat consumul de margarina si alimente prajite.
                                           

Doriti sa mancati produse din carne, altele decat friptura obisnuita?
Eu va recomand sa preparati singure, lucruri simple si sigure.
Puteti fierbe rasoale de vita si de porc( separat din cauza timpilor diferiti de fierbere), pe care sa le dezosati , sa le condimentati cu condimente pe care le gasiti din belsug in magazinele bio sau plafar si sa le rulati in folie, ca pe un salam. Le puteti aseza in orice forma doriti. Le lasati sa se raceasca bine si apoi se pot consuma ca aperitiv sau la pachet. Se taie foarte frumos si nu se desfac.Nu preparati cantitati mari, ci pentru cateva zile.
Va puteti prepara si pasta de ficat in amestec cu slanina de porc proaspata.
Le fierbeti separate si le dati prin masina. Omogenizati, adaugand sare, condimente si portionati amestecul. Pastrati o portie in frigider, restul congelati.

Chiar daca va va fi mai greu, pastrati controlul asupra alimentatiei voastre si a familiei. Este un lucru pe care il puteti face.



Comentariu trimis de :
VINTILA GEORGETA
Buna ziua si La multi ani! Am citit articolul dv. si m-am ingrozit, stiam ca nu sunt sanatoase mezelurile din aceasta tara, dar totusi nu atat de "otravitoare"!!!!!!. Totusi este ceva ce nu inteleg DE CE SE OBTIN APROBARI PENTRU COMERIALIZAREA ACESTORA ???????

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Raspunsul este simplu: din interese financiare! Daca stii insa, te pazesti si poti trai sanatos sau macar pe aproape.


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu