Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Busuiocul-condiment si chiar mai mult!



                                                                                                      





Legenda povesteste ca busuiocul a rasarit din pamantul uscat de seceta si udat de lacrimile unui tanar caruia i-a murit iubita. A fost si a ramas unul dintre simbolurile iubirii profunde!
Originea lui se afla in India. De acolo s-a raspandit in toata lumea. Este folosit in bucatarie, in medicina populara, precum si in ritualurile religioase.
Este simbolul religiei hinduse, iar in religia ortodoxa este considerat planta sfanta, fiind prezent in biserici si pe langa icoane. Se spune ca fetele de maritat, daca isi pun sub perna busuioc de Boboteaza, vor visa chipul alesului lor.
Proprietatile lui de antiseptic, antiinflamator, antifungic, au facut din el un remediu foarte utilizat in medicina populara.
In medicina traditionala indiana, ayurveda, ocupa un loc foarte important, fiind considerat un echilibrant al intregului organism, remediu de inlaturare a stresului si chiar secretul longevitatii.
In medicina noastra populara este foarte apreciat pentru proprietatile sale de antiseptic intestinal si renal, antiinflamator in reumatismul articular, galactogog, antifungic, antipiretic, antivomitiv, tonic digestiv.
Un loc de cinste ocupa busuiocul in bucatarie, fiind o planta aromata foarte apreciata, cu gust dulce piperat.
Este folosit foarte mult in bucataria indiana, thailandeza si indoneziana.
In bucataria mediteraneana insoteste preparatele din peste si fructe de mare, in bucataria asiatica, carnea de miel, iar in bucataria romaneasca, salatele.
In general, se armonizeaza foarte bine cu rosiile, fasolea verde sau vinetele.
De obicei se folosesc frunzele proaspete, dar si uscate.
Busuiocul folosit in mancare, trebuie adaugat cu moderatie, pentru ca aroma este foarte puternica. Se adauga cand mancarea este aproape gata, pentru a nu se distruge aroma.
Pentru salate este de preferat busuiocul proaspat.
Semintele se pot pune in painea de casa, pentru aroma.
In extrasezon, busuiocul proaspat se pastreaza cel mai bine taiat fin si congelat in cuburi de gheata.
Sunt delicioase supa de rosii cu busuioc, sosul de busuioc pentru peste sau salata de dovlecei cu busuioc.
Gasiti aceste retete pe siteul  www.gastronomicus.ro.


Busuiocul este o floare, un remediu si un ingredient foarte apreciat in bucatariile noastre!
El face acum obiectul de studiu al oamenilor de stiinta, care au pus in evidenta prezenta eugenolului, a camforului, saponine si taninuri.
Merita sa-l primiti in viata dumneavoastra, fie pentru a va impodobi balcoanele, fie pentrua va delecta gustul si mirosul si nu in ultimul rand pentru a va alina sufletul, este doar floarea iubirii si a credintei!


                                                                                                                      


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu