Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Alimente prietenoase cu kilogramele

Am remarcat reactii de respingere din partea multor persoane, atunci cand se vorbeste despre “energie negativa“¯. Si mai mare devine aversiunea fata de termenul “calorii negative“¯. De ce nu pot accepta acestia niste conventii?
Si mai rau imi pare cand termenul “produs bio“¯ este asociat cu inselatoria, exagerarea sau chiar naivitatea.
Sigur ca nu toti oamenii trebuie sa fie si sa gandeasca la fel. Pentru cei deschisi, care pot accepta conventiile si care sunt convinsi ca pentru sanatatea noastra trebuie sa luptam, as vrea sa spun cateva cuvinte despre caloriile negative.
Sunt alimente naturale care prin ingerare furnizeaza organismului mai putina energie decat cea necesara prelucrarii lor si prin conventie sunt purtatoare de calorii negative. Fireste ca au si alte calitati, iar consumul lor aduce multe beneficii. Vara creste preocuparea noastra pentru silueta si este si mai usor sa o intretinem, decat in sezonul rece, tocmai prin diversitatea pe care ne-o ofera piata. Iata de ce mi se pare potrivit sa punctez acum acest aspect.


Dintre legumele si fructele autohtone, putem avea in vedere afinele, care au in plus si proprietatea de a normaliza glicemia, andivele stimuleaza secretia biliara, broccoli si conopida, capsunele si castravetii care au efect detoxifiant, ceapa care in plus ajuta la eliminarea grasimilor, dovlecelul, fasolea verde, morcovii cruzi, sfecla, spanacul, merele.
Desi nu sunt autohtone, se gasesc cu usurinta si sunt si foarte placute, ananasul si portocalele. Interesant este si agarul, un gel extras din alge, foarte folosit in bucataria moleculara ca gelifiant. Ajuns in organism el absoarbe grasimile si zaharurile, fiind eliminat integral (nu se digera).
Ideea este sa avem un meniu zilnic in care sa apara cateva dintre cele despre care tocmai am vorbit.
Organismul primeste foarte bine supele de zarzavaturi in care este foarte usor sa adaugam dovlecei sau fasole verde, garniturile pentru carne pot avea la baza broccoli, conopida, salatele cu andive, castraveti, sfecla cruda sunt binevenite atat la pranz, cat si la cina.
Informatia si imaginatia sunt doua unelte pe care va incurajez sa le folositi din plin si cu ajutorul lor sa aveti grija de sanatatea dumneavoastra si a celor dragi! Traim o singura data, macar sa o facem frumos!

                                                                      


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu