Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
“Alimentatia este cel dintai medicament“¯.O hrana corecta si echilibrata este cheia pastrarii sanatatii si a combaterii bolilor.
S-a dovedit ca bolile cardiovasculare si cancerele sunt legate de felul in care ne hranim. De asemenea, diabetul, osteoporoza, obezitatea.
Baza unei alimentatii corecte este echilibrul, varietatea si moderatia.
Ce este o hrana echilibrata? Care sunt obiceiurile alimentare corecte?
Bune intrebari, hai sa gasim raspunsurile!




Afinele

Ma grabesc sa va vorbesc despre ele pentru ca sfarsit de august- inceput de septembrie este vremea culesului pentru afine.
In piete se vand deja de cateva saptamani, iar in super-hypermarket se vand mereu. Niciun sortiment nu se compara insa, cu cele crescute natural sus la munte. Nu cred ca e necesar sa va explic de ce afinele de cultura, fie autohtone, fie de import, sunt diferite, adica mai sarace in principii active.
 O portie de afine de 150-200g este echivalenta cu 3 sau 4 pastile de polivitamine, cu specificatia ca substantele active din fructe sunt mult mai biodisponibile.
Iata de ce va recomand sa nu neglijati aceste fructe de padure, iar daca alegeti corect sursa, castigul e total.
Vaccinium myrtillus este un arbust din flora spontana din tara noastra, care creste la inaltimi mari. Ca planta de cultura il intalnim in zona Fagarasului.
Sunt valoroase si fructele si frunzele. Fruzele se recolteaza vara, iar fructele in septembrie.
Prin continutul lor de taninuri si flavonoizi, frunzele au actiune antibiotica, antiseptica si astringenta.
Fructele, ajunse la maturitate, contin taninuri, antociani, vitamine (B, A, E, F, PP, s.a.), enzime si alte substante neizolate inca.
Mirtilina este  o substanta continuta si de frunze si de fructe, care penetreaza celula bacteriilor, slabindu-le vitalitatea. Poate regla, de asemenea si nivelul glicemiei.
Fructele uscate pastreaza foarte bine proprietatile acumulate in timpul maturizarii.
Ca urmare a continutului in substante active, putem mentiona ca metode de preventie afinele in urmatoarele situatii: boala Alzeimer, dementa vasculara, degenerescenta maculara, cancerul, artrita reumatoida, bolile coronariene si infarctul miocardic.
Sunt la fel de bune insa, in ameliorarea diareei acute, scorbut, guta, infectii urinare, faringite, afte, stomatite.


Cel mai indicat ar fi sa urmati cure de afine, timp de 7 pana la 30 de zile, doza minima fiind de 150g zilnic, servite cu 30 de minute inaintea mesei principale.
Pentru situatii de tratament e bine sa stiti ca exista un produs romanesc, ERIDIAROM, obtinut din afine recoltate din Muntii Apuseni.
Sper ca v-am deschis un culoar pe care sa-l explorati in masura in care sunteti curiosi sau aveti nevoie.
Aceste este sezonul afinelor!


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu