Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


Libertate

Fiecare individ este unic din punct de vedere biologic. Viata fiecaruia este o poveste unica, pe care de cele mai multe ori o numim destin. De ce sunt unii intr-un fel, iar altii altfel? De ce mi se intampla numai mie... ? Putem avea o viata frumoasa, indiferent de ce ni se ofera ?
Poate ca da, poate ca nu.
Un raspuns posibil se afla in noi, mai precis in creierul nostru, pentru ca el ne determina perceptia asupra lumii din jur si tot el ne dicteaza deciziile.
Corpul omenesc este o creatie perfecta, iar creierul este unul dintre cele mai complexe organe. El functioneaza conform principiului dualismului, prin cele doua emisfere ale sale. Stiinta ne dezvaluie faptul ca emisferele cerebrale sunt independenta una de cealalta si au functii precise si complet diferite.


Emisfera stanga este cea responsabila de gandirea abstracta, analitica, obiectiva; emisfera dreapta este sediul creativitatii, al imaginatiei. Rationalul si sentimentele comunica intre ele, dar sunt parti distincte ale mintii noastre.
La nastere, emisferele cerebrale sunt la fel de puternice. Cu varsta, una preia controlul si este dominanta, mai ales datorita educatiei si atunci unii devin foarte calculati, cu un limbaj controlat, cauta explicatii pentru orice si considera inexplicabilul o slabiciune, in timp ce altii au o imaginatie debordanta, simt al ritmului si culorilor, vedere de ansamblu, realitatea lor fiind constituita din simboluri si imagini.
Pentru copii lucrurile stau cu totul altfel, ei sunt imprastiati, intuitivi, muzicali, vizuali si nu au notiunea timpului. Ar fi gresit sa-i pedepsiti, este un semn ca cele doua emisfere cerebrale sunt la fel de puternice. Ajutati-i sa si le dezvolte la fel de mult. Griji sa va faceti atunci cand sunt semne ca lucrurile nu stau asa!
La fel cum exista lumina si intuneric, cald si rece, realitatea perceputa de fiecare dintre noi este completa atunci cand ratiunea si sentimentele comunica. Mai mult, stapanirea gandurilor si sentimentelor proprii iti da libertatea de a exista ca individ.
Un model simplu al influentei celor doua emisfere in perceptia realitatii, spune ca emisfera dreapta defineste forma si cadrul, in timp ce stanga umple cu detalii.
Cand suntem la serviciu, ne concentram pe logica, spirit practic, ordine, deci folosim cu precadere emisfera stanga. Daca muncim prea mult riscam sa ne izolam de emisfera dreapta, sa ne pierdem din puterea de intuitie, din spiritualitatea dobandita, sa cadem in mediocritate. Nu trebuie sa renuntam la introspectie pentru ca ne putem pierde unicitatea de care vorbeam. Si atunci, sa folosim cu mare grija timpul pe care il avem pentru noi si pentru cei dragi. Eu cred ca putem avea o viata frumoasa, putem sa ne bucuram unii de altii, de lumea in care traim, putem fi liberi!
Strecurati in programul dumneavoastra zilnic cateva activitati de genul:
-    Miscarea despre care am pomenit de multe ori (se spune ca Mozart facea exercitii fizice inainte de a compune)
-    Muzica, atat ascultata cat si cantata
-    Desenul, pictatul, sculptatul
-    Rasul
-    Vizualizarea a ceea ce va doriti-“Rareori gandesc doar cu cuvintele“¯, a spus Einstein
-    Meditatia, decuplarea de la orice activitate.
Toate acestea sunt activitati pe care le controleaza emisfera dreapta, pe care o invitati astfel sa participe, sa fie activa. Personalitatea se va defini si perceptia asupra realitatii va fi completa.
Nu e usor sa te cunosti si sa-ti pastrezi libertatea pe care ai primit-o in dar cand te-ai nascut! Usor este sa nu faci nimic si sa spui “asta e!“¯

                                                                     

Comentariu trimis de :
gtqzzicwj
Pentru ca in alta parte, nu trebuie sa fii eiosgt ca sa fii fericit.Si poate nu sunt atatea probleme in jur ca sa trebuiasca sa fii ignorant.Altundeva, si oamenii cu IQ ridicat sunt fericiti.Poate aceste axiome sunt valabile si in alte parti, insa la noi, e mai usor sa fii eiosgt, ignorant si nesimtit, decat sa respecti si sa ai bun simt. Si uite de ce unii sunt relaxati.Nesimtitii sunt cele mai fericite personaje. Ei nu au probleme. Ei sunt relaxati.p.s. repetarea unor cuvinte in comentariul curent nu e o simpla coincidenta.


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentariiĀ©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu