Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


Dragoste si responsabilitate

Este cunoscuta importanta animalelor de companie in viata noastra. Mie imi plac cainii. Cei care iubesc animalele si au crescut macar unul, stiu ce relatie se creaza intre stapan si cainele sau. Sunt momente grele in viata, cand singurul sprijin ramane…un patruped. In momentul de fata, in Romania ne confruntam cu o situatie scapata de sub control, in ce priveste cainii fara stapan. Nu asta mi-am propus sa discut acum, insa. As vrea sa va ganditi la partea frumoasa, la bucuria pe care o traim avandu-i alaturi. Orice specialist va va spune ca daca va hotarati sa cresteti un caine, este ca si cum in familia dumneavoastra a mai aparut un membru.  Trebuie sa va asumati raspunderea pentru sanatatea lui si pentru toate gesturile pe care le-ar putea face. Nu este obligatoriu sa avem fiecare un animal de companie, cred chiar ca ar fi recomandat ca cei care nu simt aceasta nevoie, nici sa nu incerce. Suferinta unui animal parasit sau dat spre adoptie altcuiva, poate fi imensa! Il poate marca pentru tot restul vietii.


As vrea sa va aduc in atentie cateva sfaturi ale specialistilor cu privire la dieta cainilor. Ce mananca, este responsabilitatea noastra. Cel mai simplu ar fi sa consume “crantanele“¯ (hrana concentrata, uscata), dar asta ar fi acelasi lucru cu a manca dumneavoastra conserve sau mai rau !  Am selectat cateva retete pentru o alimentatie sanatoasa a cainilor.
Cereale cu iaurt-cerealele pot suplini lipsa legumelor si in combinatie cu iaurt sau lapte batut, constituie un fel de mancare gustos si hranitor. Combinati 40% cereale integrale, 40% fulgi de ovaz sau porumb, 20% iaurt sau lapte batut. Se pun cerealele intr-un bol, daca necesita fierbere, se fierb. Se amesteca impreuna cu iaurtul sau laptele batut si se lasa 10-15 minute. Se adauga fulgii de ovaz sau porumb inainte de a fi hranit cainele. Prin consistenta lor crocanta, vor curata dintii cainelui.
Paste cu branza si iaurt-se fierb bine pastele si se clatesc cu apa rece. Folositi 40% paste fierte si scurse bine, 10% telemea desarata rasa, 30% branza de vaci zdrobita, 20% iaurt sau lapte batut. Se amesteca toate ingredientele si se servesc calde sau reci.
Orez fiert cu cereale, branza de vaci si ou-orezul poate fi folosit ca baza de alimentatie pentru caini, fiind foarte hranitor si usor de digerat. Graul si orzul incoltite, sunt o sursa foarte buna de vitamine. Aveti nevoie de 40% orez fiert si scurs de apa (apa in care a fiert orezul constipa), 20% cereale integrale fierte sau orz si grau incoltit si dat intr-un clocot, 30% branza de vaci slaba, 10% ou fiert maruntit. Se amesteca totul si se serveste la temperatura camerei sau caldut.
Orez fiert cu fulgi de ovaz sau porumb, morcovi si carne de pasare. Aveti nevoie de 35% orez fiert si scurs, 25% carne de pui fiarta, 20% morcov ras, 20% fulgi de ovaz sau porumb si optional o cana de supa de pui.
Orezul si carnea se fierb separat; carnea se dezoseaza si se marunteste. Se amesteca orezul, carnea, morcovul crud ras si fulgii. Pentru omogenizarea amestecului se poate adauga o cana de supa de pui. Puteti adauga patrunjel verde tocat.
Orez fiert cu cereale, morcovi si carne de vita-carnea de vita este sanatoasa si usor de digerat. Daca provine dintr-o sursa sigura, se fierbe doar jumatate, iar restul se marunteste cruda si se amesteca. Aveti nevoie de 35% orez fiert si scurs, 25% cereale integrale fierte, 30% carne de vita, 10% morcovi, apa in care au fiert morcovii. Orezul, carnea, cerealele si morcovii se fierb separat, dupa care se amesteca. Morcovii trebuie pasati, iar pentru omogenizare folositi zeama in care au fiert morcovii.
Cred ca sunt destule si sper sa le incercati.
 

                                    


Adaugati Comentariu:









Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii



Ā©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu