Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


CraciunulPostul Craciunului este unul dintre posturile importante de peste an, este postul care precede sarbatoarea nasterii Domnului Isus Hristos.
Presupune o alimentatie usoara, fara lapte, oua si carne, care sa ajute organismul sa se curete si mintea sa se limpezeasca.
Mancand  cereale, legume, fructe organismul este mai putin solicitat, iar creierul are mai putine functii de controlat, ramanandu-i timp pentru…suflet.
Acum ne intoarcem cu fata spre interiorul nostru, ne apropiem de scanteia divina din noi.
In post, rugaciune, umilinta si bucurie ne regasim pe noi, spalam durerile si relele din suflet si lasam loc iubirii.
Nu am fost crescuta in spirit religios si nici educata astfel, dar la un momentdat am simtit ca nu sunt singura, ca cineva, altcineva ,ma prindea de cot cand alunecam pe drumul, uneori nesigur, al vietii si cu trecerea timpului, credinta s-a intarit.
Rugaciunea este calea de comunicare cu Dumnezeu. De obicei ii cerem, dar sa nu uitam sa si multumim!
Cand ni se vorbeste despre umilinta crestina, multi se gandesc la a umili:a face ceva cu rautate, rea-vointa. Nu acesta este sensul, ci manifestarea modestiei fata de sine si a compasiunii fata de cei necajiti.
 Ierarhul Sevastie Bastovoi, vorbind despre post in raport cu libertatea, intreba: cum poti sa te numesti liber, cand trebuie sa te abtii de la lucrurile care iti plac, cand trebuie sa faci ceea ce nu vrei? si tot el raspundea cu vorbele sfantului Efrem Siriul: a manca tine de legile firii, dar a posti tine de libertate. Cine se poate lauda ca mananca doar pentru ca vrea el? Nu, tu mananci pentru ca nu poti sa nu mananci,vointa ta reiese din instinctul firesc, nu din libertate.
Dumnezeirea este un mod de viata, inseamna intelegere, bunatate, dorinta de a ajuta neconditionat si nu in ultimul rand, iertare.
Daca invatam toate acestea, inseamna ca stim sa iubim si ce altceva este viata, daca nu iubire?
Daca valul vietii in fuga, a pus stapanire pe voi, opriti-va putin, macar acum!
Curatati-va si trupul si sufletul si invatati sa iubiti!

                                                                                                    Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu