Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


Copilul mic si cainele


Sunt multe povesti frumoase si impresionante despre caini care au grija de copii sau chiar ii salveaza in anumite situatii.
Cainii sunt buni si afectuosi, dar nu trebuie sa uitam ca la origine au fost pradatori. Atacul lor poate avea ca rezultat o zgarietura mergand pana la uciderea victimei (de obicei ataca la fata, maini sau organe genitale in cazul baietilor). Nu va bazati pe faptul ca un caine nu ataca niciodata un copil!
In calitate de parinti sunteti primii responsabili de siguranta copilului dumneavoastra.


Specialistii recomanda sa supravegheati in permanenta copilul atunci cand sunt caini prin preajma (pe stada, acasa sau in vizita), pentru a opri sau evita orice reactie a copilului sau cainelui care ar putea duce la ranire.
Niciodata nu sunt lasati singuri un copil si un caine, la primul contact!
Nu permiteti cainelui sa linga copilul, gestul poate degenera si nici copilului sa imbratiseze cainele, din acelasi motiv.
Este foarte important sa va invatati copilul sa respecte cainele si sa nu-l deranjeze de la masa, de la baut sau dormit, sa nu il traga de coada.
Intotdeauna lasati cainelui o zona de refugiu pentru cazul in care nu se simte in siguranta; nu trebuie sa fie incoltit pentru ca va ataca.
Un caine castrat este mai putin agresiv.
Interziceti copilului sa se apropie de un caine strain sau sa alerge in preajma unuia care pare agresiv. Invatati-l sa nu intervina niciodata intre doi caini care isi disputa ceva.
Dupa cum constatati,  relatia este de respect reciproc. Doar asa se nasc acele povesti frumoase de prietenie dintre om si caine.
Este foarte adevarat ca avem multe lucruri de invatat, lucruri de mare folos in viata, dintr-o astfel de relatie pentru ca ei (cainii) nu isi cenzureaza atitudinile, sunt intotdeauna sinceri, spontani, corecti si ne ajuta sa ne cunoastem pe noi insine, gesturile lor fiind oglinda gesturilor noastre.


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu