Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


Atmosfera la locul de muncaO mare parte din timpul nostru o petrecem la serviciu. Acest aspect ne influenteaza intreaga existenta si de felul in care ne simtim acolo depinde starea de spirit pe care o vom avea in propriul camin, alaturi de oamenii pe care ii iubim.
Toti dorim ca atmosfera de lucru sa fie relaxata, placuta si cu folos profesional.
Specialistii ne dau cateva retete simple pentru atingerea acestor scopuri, retete in care uleiurile esentiale joaca rolul principal.
Stiti, cu siguranta ca aceste esente naturale au puternice efecte bacteriostatice, dar ca actioneaza subtil si asupra psihicului. Amestecurile de uleiuri esentiale au efecte sinergice deosebit de benefice.
Pentru stimularea creativitatii ni se recomanda urmatorul amestec: 10 picaturi ulei esential de iasomie, 10 picaturi ulei esential de coriandru, 10 picaturi ulei esential de ienupar. Se picura intr-o sticluta de culoare inchisa si care sa aiba dop etans. Se roteste usor recipientul stanga–dreapta pentru a se omogeniza amestecul. Se foloseste cu difuzor de camera.
Iasomia este un relaxant al sistemului nervos, stimuleaza increderea in fortele proprii, receptivitatea si deschiderea spre frumos, optimismul.
Coriandrul este un remediu impotriva timiditatii, a inhibitiilor, amplifica linistea interioara si capacitatea de a depasi dificultatile, stimuleaza optimismul si curajul.
Ienuparul este cunoscut ca antidepresiv, antianxios, confera echilibru psihic si mental.
In aceasta sinergie va fi stimulate creativitatea.
Pentru stimularea concentrarii: 15 picaturi ulei esential de menta, 10 picaturi ulei esential de lamaie si 5 picaturi ulei esential de busuioc. Se foloseste cu difuzor de camera.
Uleiul esential de menta este un puternic stimulent al sistemului nervos central, combate epuizarea si oboseala cronica.
Cel de lamaie combate astenia si este un tonic al sistemului nervos simpatic.
Uleiul esential de busuioc combate surmenajul, migrenele, starea de angoasa, timiditatea, depresia, fiind un stimulent cerebral.
Pentru stimularea unei stari de bine si confort cat si pentru distrugerea microbilor la locul de munca, ni se recomanda urmatorul produs: intr-o sticluta cu capacitate de 100ml si sistem de pulverizare, se toarna 5 picaturi ulei esential de pin, 10 de lamaie si 10 de eucalyptus radiata. Se omogenizeaza amestecul cu miscari de rotire usoara a recipientului, apoi se toarna apa distilata. Se va pulveriza in spatiul de lucru dupa ce se agita bine.
Uleiul esential de pin alunga timiditatea excesiva si anxietatea, iar eucalyptus radiata este o varianta mult mai usoara a eucalyptus globulus, avand rol antibacterian.
Iata trei posibilitati de a ne face viata mai frumoasa si mai usoara la locul de munca. Va recomand uleiurile esentiale din categoria produselor bio.


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu