Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.

Se spune ca apreciezi ceva deabia cand nu-l mai ai, fie el obiect, statut social, profesional sau cineva drag. Timpul trece, viata se schimba si ceea ce parea de nagandit se intampla, pur si simplu. Neprevazutul este ceea ce da vietii culoare, ne pune in evidenta sufletul, intretine scanteia din noi.

Iubim, uram, suntem fericiti sau furiosi, frustrati sau impacati, generosi sau meschini…traim!

Conteaza cum? Cel mai mult conteaza,cum!

 

  


Argila albastra si sanatatea


In campia Transilvaniei, la 25 de kilometri de Targu-Mures, pe raul Comlod, se afla comuna Raciu.
In comuna Raciu locuieste domnul Petre Garbu, un om cu o poveste interesanta si din fericire pentru noi, de mare folos.
Dupa 1989, cand s-au restituit terenurile , a primit si dansul…un deal sterp. Pentru ca nu era propice vreunei culturi, s-a gandit sa exploateze lutul galben, furnizand materie prima unei fabrici de ceramica.
Excavand, a ajuns la un strat de lut diferit, o argila de culoare vinetie.Din fericire, domnul Garbu a luat decizia corecta si a dus o proba la analiza.


Era vorba de un zacamant de argila albastra de foarte buna calitate.
Nechemati si cred ca nici doriti, au inceput sa-l viziteze reprezentanti ai diferitelor companii  interesate, atat de interesate, incat doreau concesionare sau macar exclusivitate.
Si din nou, domnul Garbu a luat decizia corecta:
 "Ce am eu in propria mea ograda trebuie dat la toata lumea si intr-un timp cat mai indelungat. Aceasta adevarata comoara de sanatate data in nemarginita lui bunatate de Dumnezeu Tatal, acest leac miraculos lasat in farmacia lui naturala, argila albastra, trebuie sa poata fi cumparata de oricine, oricand are nevoie. Recunosc, la inceput m-am indoit, nu credeam nici eu ca un lut albastru poate sa vindece. Prima persoana curajoasa care a incercat proprietatile argilei a fost sotia mea. Inelarul mainii drepte ii era aproape inert si doar dupa cateva zile de tratament cu argila a revenit la normal. Nici azi, dupa cativa ani, nu o mai supara. Si mai sunt multi altii care s-au vindecat, dar din diferite considerente nu vor sa mai recunoasca acest lucru. A fost cineva care nu mai putea sa se ridice si sa umble. Dupa trei saptamani de tratament juca fotbal.Acum spune ca medicamentele,care ani de zile nu l-au ajutat,si-au facut, in sfarsit efectul. Noi ne bucuram pentru el ca si-a revenit si ca poate fi din nou tata si sot pentru familia lui. Mai sunt si altii, sefi mari prin oras, politicieni si mari ziaristi, care la necaz au apelat la argila albastra, dar acum ca sunt sanatosi nu mai recunosc nimic. Le e frica sa nu rada lumea de ei!"                                                   

                                                                                                    
                      
             
Stia oare, domnul Garbu, ce bun ecologist este prin decizia sa de exploatare a zacamantului? Poate stia sau poate a vorbit bunul simt al romanului, al omului care se respecta si care respecta si pamantul pe care calca!
Ar fi vrut dansul sa faca mai mult, o baza de tratament, doar ca i-au lipsit banii si nu a reusit sa obtina fonduri. Va suna cunoscut?
Oricum, avem argila albastra in Romania si putem beneficia de ea si de calitatile acestui pamant inteligent.
Institute de specialitate din Targu- Mures si din Cluj au analizat zacamantul si concluzia este ca sunt prezente 41 de minerale si oligoelemente, indispensabile vietii si cu rol decisiv in procesele biochimice din organism.
Argila albastra poate fi utilizata si extern, dar si in cure interne cu apa sau lapte de argila. Se obtin rezultate remarcabile in cazuri de eczeme, dermatite, arsuri, artrite, candidoza, chiar noduli tiroidieni.
Vom reveni pe aceasta tema si  sper, din tot sufletul, sa nu va temeti ca rade lumea de noi pentru ca credem si folosim acest pamant sfant sau inteligent cum a fost numit din vechime.
Exista o ramura a medicinei alternative, care se numeste argiloterapie, deci daca n-ar fi, nu s-ar povesti...

Comentariu trimis de :
Surugiu Mihail
Buna ziua, sunt din republica Moldova, Chisinau. Sotia mea are probleme de sanatate cu glanda teroida, medicul ne-a recomandat lutul albastru, cum as putea procura acest lut? P.S. astept raspun, mersi anticipat...

Comentariu trimis de :
BIOLOGICUS
Pentru informatii mai multe si achizitii folositi siteul www.argilaalbastraderaciu.ro Multa sanatate si ma bucur ca ne cititi!


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu