Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim casa. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Lemnul

Ca material de constructie, amenajari interioare si mobilier, lemnul este unul dintre produsele ecologice cele mai apreciate.
Este un bun izolator termic avand un indice de transfer mic, izolator electric prezentand o incarcare electrostatica redusa,are capacitate mare de difuzare a vaporilor, este elastic, are miros natural placut, este estetic si ieftin.
Toate calitatile si avantajele lui pot fi insa diminuate daca este tratat cu lacuri, glazuri sau rasini sintetice. Avand in vedere ca produsele sintetice sunt mai durabile si mai usor de utilizat, multi constructori opteaza pentru acesta solutie. Este bine de stiut ca reversul inseamna: scaderea capacitatii de difuzie a vaporilor, cresterea incarcaturii electrostatice, prezenta unor materiale toxice in spatiile de locuit si noxe in procesul de fabricare a acestor produse. Cu alte cuvinte, este afectata sanatatea beneficiarilor, dar si a mediului, precum si a lucratorilor din fabricile de productie!
       


Evident ca suntem in fata unei alegeri, o alegere individuala. Incerc sa va ajut putin, oferindu-va informatii. Iata ce spun specialistii:
  1.     cea mai ieftina, sigura si ecologica metoda de protejare a lemnului este protectia constructiva, care are ca scop impiedicarea aparitiei ciupercilor si a mucegaiului. Acest lucru se realizeaza prin controlarea umiditatii lemnului. Daunatorii nu supravietuiesc sub 10% apa in materialul lemnos. Este important ca lemnul folosit sa fie bine uscat, sa existe solutii constructive (stresini largi, inzidire, etc) care sa protejeze fata de intemperii, iar lemnul din exterior sa nu fie in contact direct cu solul (fundatii de beton, suporturi metalice).
  2.     protejarea lemnului cu produse bio (cautati marcile BIO!) de tipul lacuri, glazuri, uleiuri, ceara de albine. Exista produse bio solubile in apa (saruri dizolvate in apa) care se pot aplica pe lemnul uscat sau umed, cu rol de protectie; preparatele uleioase se aplica pe lemnul uscat si au ca scop impermeabilizarea lui fata de apa (lemnul respira in continuare). Glazurile sunt produse care pun in evidenta strutura lemnului, contribuind la efectul estetic. Exista lacuri si vopsele pe baza de diluanti naturali, care se evapora complet la scurt timp dupa aplicare, disparand riscul iritativ asupra cailor respiratorii sau ochilor. Ingrijirea cu ceara de albine si rasini naturale, ajuta la pastrarea aspectului frumos si curat al suprafetelor din lemn.
Putem spune ca ne-am nascut cu lemnul si traim cu el. S-a dovedit ca este un aliat important al nostru in confortul zilnic. Putem sa dam un plus de sanatate confortului acesta, de frumusete si de natural?
Dumneavoastra raspundeti.

                                                      
                                                             


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu