Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim casa. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Biomasa

Biomasa este partea degradabila a produselor, deseurilor si reziduurilor din agricultura (substante vegetale si animale), silvicultura si industriile conexe, precum si partea biodegradabila a deseurilor industriale si urbane.


A fost prima sursa de energie domestica, revenind acum in forta in randul surselor de energie regenerabila.
Regenerarea biomasei este asigurata de ciclurile naturale vegetale sau animale, prezente in biosfera.
Biomasa poate furniza energie sub forma de caldura sau electricitate sau poate contribui la producerea biogazului sau a biocarburantilor.
Ea devine un element important in contextual proiectelor de case ecologice, fiind economica si performanta.
Criza economica mondiala, cat si costul ridicat al petrolului si combustibililor fosili, nu pot decat sa contribuie la cresterea importantei utilizarii biomasei in mediul de viata.
In acest sens, se preconizeaza culturi energetice: plante perene cu viteza mare de crestere, cum ar fi salcia energetica, iarba elefantului , anghinarea sau plopul.
La nivel european, obiectivul este ca in 2020, 23% din consumul de energie sa provina din surse ca apa, vantul, biomasa sau energia solara.
Este o sursa de energie aflata la indemana, ieftina si foarte bine integrata in conceptul de casa ecologica. Dovada este faptul ca numerosi investitori se orienteaza catre acest domeniu, iar producaorii de utilitati casnice o includ in proiectele lor.

 

Comentariu trimis de :
Bunatati de Poveste
Foarte util site ! Multumim pt toate informatiile puse la dispozitie ! Raluca

Comentariu trimis de :
Andrei
Foarte folositoare informatiile!


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu