Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim casa. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Inca doua vorbe...
Haideti sa mai vorbim putin despre ce produse de curatenie folosim. V-am marturisit deja faptul ca eu am renuntat la produsele chimice si am revenit la produse naturale. Nu regret deloc aceasta decizie si va incurajez sa procedati la fel. Mai mult, ma voi stradui sa va furnizez suficiente informatii pentru a va motiva.
Stim cu totii ca principala sursa de poluare cu materiale periculoase si substante chimice toxice, este activitatea industriala.
Putini recunosc contributia personala in aceasta problema. Ei, da, contribuim la aceasta poluare cu produsele de curatenie alese, produsele de gradinarit folosite si chiar cu decizia privind tipul energiei casnice pe care o consumam.
Protejarea si pastrarea mediului incepe in interiorul nostru!

               


Principalele ingrediente pentru curatenie, universale pot spune, sunt: sapunul natural, otetul, amidonul, soda, bicarbonatul de sodiu.
Sapunul pur, natural, a fost folosit timp de generatii pentru spalarea rufelor, curatenia casei, igiena personala. In zilele noastre, este ingredientul principal in produsele de curatenie bio. Este biodegradabil, nu prezinta pericole si nu este toxic. Este bine sa evitati sapunurile parfumate artificial, colorate la fel sau cu tot felul de aditivi sintetici.
Otetul este o solutie apoasa de acid acetic( recomandat 5%), este un dezinfectant bland, care degreseaza, spala bine obiectele din sticla, deodorizeaza si detartreaza, scoate petele.
Amidonul este o pudra inodora, care curate bine covoarele patate si petele de grasime.
Soda cristalina (carbonatul de sodiu), este o sare a acidului carbonic. Inlatura grasimea si petele, este dezinfectanta si se foloseste la dedurizarea apei. Nu o folositi pe obiecte din aluminiu.
Bicarbonatul de sodiu inlocuieste cu succes multe produse de curatat: deodorizeaza, inlatura petele, da stralucire si suplete tesaturilor.
Exista si opinia ca amoniacul si boraxul pot inlocui produsele de curatenie. E adevarat ca sunt eficace pentru deodorizare si dezinfectare, dar sunt doi agenti chimici foarte puternici care irita ochii, pielea, nasul si gatul, Pot provoca dureri de cap si in plus, combinate cu clorul pot genera gaze toxice.
Aici am enumerate cele mai folosite produse pentru curatenie, urmeaza sa va aduc informatii utile despre fiecare.               


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu