Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim casa. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

De ce mediu de viata ecologica?


Modul nostru de viata si felul in care ne construim casele au consecinte nebanuite si uneori nemasurate asupra sanatatii noastre si a planetei.
Poluarea industriala, defrisarea padurilor, desertificarea au consecinte in plan climatic. Fiecare extractie de resurse naturale inseamna o modificare definitiva a mediului in care traim.
Obiceiurile noastre cotidiene de viata sunt cauza majora a acestor efecte.
Putem continua sa traim  intr-o lume in declin sau putem incepe sa ne aratam respectul fata de planeta care ne ofera atat de mult!
Un prim pas ar fi acela al construirii propriilor locuinte. In ultimii ani, a luat amploare curentul caselor ecologice. Tot mai multi constructori abordeaza aceste proiecte si tot mai multi beneficiari apreciaza avantajele unor astfel de case.


Cele trei elemente importante care diferentiaza o casa obisnuita de una ecologica sunt: consumul de energie, viata sanatoasa si resursele naturale utilizate.
Locuintele ecologice permit un consum de energie mai mic, folosind solutii foarte eficiente de proiectare: izolare termica si fonica din material natural, utilizarea energiei solare, ferestre ecoenergetice si iluminare ecoenergetica, precum si folosirea aparatelor casnice cu consum redus si a resurselor de energie regenerabila.
Aspectul vietii sanatoase are in vedere faptul ca oamenii pot petrece chiar si 90% din timpul lor in interior. In constructiile obisnuite calitatea aerului din incaperi poate fi de 3-4 mai poluat decat cel de afara, ca urmare a unei ventilatii inadecvate, a fumului sau a produsilor toxici rezultati din materialele de constructie. Acestea inseamna dureri de cap, usturimi ale ochilor, oboseala, probleme respiratorii; multi copii sufera in prezent de astm bronsic!
Mediul ecologic inseamna material ca lemnul, piatra, ceramica, metode corecte de ventilatie, indepartarea obiectelor care genereaza campuri electro-magnetice periculoase.

Cat priveste utilizarea resurselor naturale si modificarile ireversibile ale acestor actiuni, nu avem decat o alternativa: utilizarea rationala si eficace a resurselor. Aceasta este masura respectului nostru fata de mediul in care traim. De aici decurge si reducerea cantitatii de deseuri produse.
Sa nu uitam nici de consumul rational de apa si sa ne concentram pe folosirea materialelor reciclabile.
De ce un mediu de viata ecologica?
Pentru a fi mai sanatosi, pentru a fi mai fericiti, pentru a fi sau mai bine zis, pentru a mai fi!

 


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu