Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim “casa“ť. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Canepa - material de constructie?Exista tari in lume si in Europa, in care preocuparea pentru viata sanatoasa este o realitate.
In Marea Britanie, la Universitatea din Bath, in cadrul Comisiei pentru Materiale de Constructii Inovative, se deruleaza un proiect de peste 80000 de euro( de-asta spuneam “realitate“ť)cu aplicatii in constructii ecologice.
Este vorba despre un material ecologic din canepa si var, care s-a dovedit a fi un bun izolator, dar si cu implicatii sociale si economice importante:
1.    canepa creste repede si usor( in 4 luni de zile, o suprafata cat un teren de rugby, furnizeaza materialul necesar pentru o casa cu 3 camere)
2.    in timpul cresterii, canepa inmagazineaza dioxid de carbon, consumand excesul din atmosfera, fiind un material din categoria “emisii de carbon zero“ť
3.    cultivarea ei aduce beneficii economice populatiei rurale.
Firma germana Thermo Hanf, produce astfel de materiale izolatoare, care se gasesc si pe piata romaneasca, sub forma de saltele sau role, pentru acoperisuri, pereti sau pardoseli, atat pentru cladiri noi, cat si vechi.
Materialul este flexibil, fiabil si sigur in livrare( doar sunt nemti!), se prelucreaza fara a genera praf, prezinta o compatibilitate buna cu pielea si nu creaza probleme de sanatate si prezinta valori bune de izolatie.
Firma englezeasca Tredical Hemcrete are, de asemenea, realizari in acest domeniu: un material compozit, pe baza de canepa si var, care se preteaza la  fabricarea de caramizi, boltari, placi izolatoare sau la torcretare.

                                                                                   


Multe informatii utile veti gasi pe siteul www.naturalpaint.ro, inclusiv sfaturi de specialitate.
Astfel de materiale, asigura o izolare termica buna si prin asta economii  in bugetul personal al proprietarilor de locuinte, dar si o economie a resurselor naturale pentru incalzire.
Incurajarea culturii de canepa, aduce  beneficii si populatiei rurale, contribuind la ridicarea nivelului de trai, lucru deloc de neglijat, mai ales acum!
                                                                                   
                          
Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu