Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim casa. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Plantele de apartament se aleg

Am intalnit foarte putine persoane care sa fie indiferente fata de plantele de apartament. Mie imi plac foarte mult si incerc sa le aleg pe cele carora le-ar merge bine in conditiile casei mele. Nu imi place sa le vad suferind.
Plantele de interior aduc frumusete, echilibru, dar contribuie si la curatarea aerului pe care il respiram. In afara rolului estetic si a confortului psihic pe care il induc, ele au si o contributie dovedita in planul sanatatii fizice.
Acum aproximativ 40 de ani, NASA a dat publicitatii rezultatele studiului sau cu privire la sistemul ecologic de sustinere a vietii, din cadrul laboratorului spatial Skylab: plantele naturale inchise etans curata aerul si refac rezerva de oxigen.
Studii de specialitate efectuate de-a lungul timpului, au pus in evidenta o serie de plante cu capacitate mare de purificare a aerului. Fac parte din aceasta categorie spatiphyllium, dracaena, philodendron, ficus, iedera, crizantema, gerbera, azaleea.
Uneori ne alegem plantele dupa instinct sau dupa impresia pe care o lasa asupra noastra. Este indicat sa avem totusi grija ce fel de plante tinem in apropierea noastra. Majoritatea celor pe care le cumparam, provin din zona tropicala si trebuie stiut ca acestea au cele mai mari concentratii de substante toxice, in alcatuirea lor. Daca aveti animale de companie sau copii mici, este obligatoriu sa fiti foarte atente la acest aspect si atunci, fie nu le achizitionati, fie le asezati in zone inaccesibile acestora.
Aloe vera sau Aloe Barbadensis este o planta decorativa apreciata, dar si un remediu natural deosebit. Ei bine, aceasta planta, contine o seva galbena (mai ales plantele batrane) care este puternic laxativa si care poate genera si dermatite la nivelul pielii sensibile. Evitati sa intrati in contact cu aceasta, iar pentru calitatile ei terapeutice, eu as indrazni sa va sfatuiesc sa folositi produsele preparate si sfatul specialistilor pentru administrare. Nu trebuie sa renuntati la ea ca planta de interior, are calitatea de a neutraliza aldehida formica din aer.
Amaryllis sau crinul rosu, este o planta deosebit de frumoasa, nu poti sa nu zambesti cand o privesti si sa nu primesti optimismul pe care il emana. Sa stiti insa, ca bulbii contin substante toxice, dar in concentratii mici. Simptomele sunt de ameteala si varsaturi. Aveti grija unde depozitati bulbii de la un sezon la altul!
                                                   

Anthurium sau pintenul cocosului este alta planta tropicala foarte frumoasa; toate partile plantei sunt toxice, iar simptomele sunt sub forma de arsuri, dificultati de inghitire, raguseala.
Crizantema, foarte cunoscuta si apreciata si la noi pentru florile in diverse culori si pentru durata indelungata a florilor, contine in frunze si tulpina toxine care pot conduce la dermatite. Planta, in sine, este deosebit de benefica prin faptul ca in procesul de fotosinteza, indeparteaza benzenul din aer.
Crotonul contine toxine in toate partile sale morfologice; se manifesta sub forma de iritatii la nivelul cavitatii bucale sau eruptii pe piele. Atentie deci, la manipularea ei!
Cyclamena are partea ei de toxicitate, in bulbi si rizomi.
Euphorbia , in frunze si pedunculi; poate produce ameteli, varsaturi, dermatite, daca luam contact cu seva.
Multa grija sa aveti cu Dieffenbachia, toxinele continute in toate partile ei, daca sunt ingerate (seva), produc umflarea gurii si a gatului, in cazuri extreme paralizia temporara a corzilor vocale.
Hedera helix contine toxine in frunze, dar purifica aerul de aldehida formica.
Nici frumoasa hortensie nu este fara pacat, contine toxine in muguri si frunze; poate genera dureri abdominale si varsaturi.
Rhododendronul contine toxine in toate partile sale componente.
Cata vreme nu intrati in contact cu seva acestor plante sau nu ingerati din greseala frunze, bulbi, muguri, etc, nu aveti de ce va teme. Protejati-i pe cei mici si animalele de companie, pentru ca ei, sigur nu stiu sa o faca.
Atunci cand stim, putem preveni. Plantele trebuie sa ramana prietenele noastre si, ca si in cazul oamenilor, sa luam de la fiecare ce are mai bun!Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu