Acasa     Contul Meu     Contact    
Produse BioCasaImbracaminteHranaIngrijireDiverseArhivaContact.
Pentru fiecare dintre noi, in centrul cotidianului se afla caminul sau ceea ce numim “casa“ť. Este locul unde ne adunam singuri sau cu familia, dupa activitatile din timpul zilei, este locul in care ne regasim pe noi si sufletele noastre, unde se nasc proiectele noastre de viata, unde radem sau plangem liberi. Este punctul nostru de echilibru, lipsit de orice constrangere.
Casa este cea care face diferenta in existenta noastra.
A dori si a realiza o casa mai ecologica nu inseamna doar a contribui la binele planetei, ci in egala masura a contribui la sanatatea personala si financiara.

Kober, Spor, Savana sau...
Un finisaj frumos si ecologic este varul sapunit. Ambele materiale, varul si sapunul, sunt naturale si ceea ce este mai interesant: tehnica dateaza din Antichitate. Romanii foloseau acest tip de finisaj, iar in Maroc este extrem de actual, cunoscand perfectionari remarcabile.
Este stiut faptul ca varul este natural si foarte sanatos permitand “respiratia“ť peretilor; sapunul natural da un aspect elegant, dar mai ales transforma suprafata intr-una hidrofoba. Vorbim astfel despre solutii bio in constructii de locuite si nu numai.
Solutia de var se aplica pe suprafete proaspat varuite, iar avantajele aduse sunt:
ď‚· Apa prezenta pe perete din diverse motive, se aduna in stropi si picura fara a lasa urme
ď‚· Murdaria acumulata nu patrunde in finisaj, ramane la suprafata si este usor de indepartat
ď‚· Suprafetele astfel tratate capata o patina eleganta
Este un finisaj bun pentru interioare, dar si pentru cladiri mari (casa scarilor, gradinite de copii, cabinete medicale). In locuintele obisnuite, nu poate inlocui gresia sau faianta in zona de gatit sau in cabina de dus, din motive usor de inteles.


Se recomanda sa se aplice pe  suprafetele proaspat varuite, pentru a fi posibila reactia dintre acizii grasi din sapunurile vegetale (este exclus a folosi sapunuri sintetice) si hidroxidul de calciu din varul proaspat, in urma careie se formeaza sapunul de calciu, cel care aduce de fapt beneficiile de care am vorbit. Nu vom obtine acelasi efect daca suprafata este acoperita cu piatra de var, marmura sau creta. O suprafata varuita poate fi sapunita dupa maxim 24 de ore de la aplicare.
Sapunirea se poate face pe suprafete acoperite cu vopsea pe baza de var, gleturi pe baza de var, tencuiala pe baza de var; cea mai recomandata alternativa este solutia de sapun de Marsilia in concentratie de 2,5-5%, care se aplica in stare calda.
Daca vi se pare atractiv si de folos ceea ce ati citit, urmatorul pas pe care vi-l recomand este sa vizitati www.naturalpaint.ro
Veti fi mirati sa gasiti produse bio de constructii si finisarea locuintei, cunoscute din vechime, dar pe care le puteti folosi intr-un mod modern si usor.
                                                
                                      


Adaugati Comentariu:

Ultimele articole


Ultimele stiri


Ultimele comentarii©2009 . All rights reserved. WebDesign si Gazduire Web de: www.siteuriweb.eu